Groep leerkrachten blijft in actie

Een grote groep leerkrachten onder leiding van de actiegroep Wi Sa Stre is woensdag 3 mei weer de straat opgegaan. De leerkrachten zijn nog steeds ontevreden over hun huidige situatie. Het was de bedoeling om naar het Kabinet van de President te gaan,  maar ze konden het kabinet niet bereiken, omdat de omgeving hermetisch afgesloten is. De president zou dinsdag een opmerking hebben gemaakt, dat hij op zoek is naar de leerkrachten. De leerkrachten gaven aan, dat zij daarom op straat zijn, omdat zij ook op zoek zijn naar de president. 

De actiegroep Wi Sa Stre komt op voor de lotsverbetering van leerkrachten in Suriname. De trekker van deze groep is Meredith Hoogdorp. De actiegroep heeft sedert vorige week haar voorstellen op tafel gelegd. De leerkrachten willen onder andere voedingsbonnen en een oliekarta om tenminste 2 keren in een maand full te kunnen tanken. Daarnaast wil de actiegroep ook betere voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. 

Woensdag is door de actiegroep met de leerkrachten afgesproken om vandaag, donderdag 4 mei, weer de straat op te gaan. De actiegroep merkt op dat zij andere strategieën zullen gaat gebruiken, zodat de president genoodzaakt is naar de leerkrachten te luisteren. Zolang zij geen positieve resultaten hebben bereikt, zullen zij geen lessen aan de leerlingen verzorgen. 

De onderwijsbonden hadden aangegeven dat de lessen op 3 mei weer zouden aanvangen. Het zou op dinsdag 2 mei slechts om eendaagse actie gaan, waarbij de leerkrachten werden opgeroepen om massaal thuis te blijven.

De vervolg onderhandelingen met de onderwijsbonden zijn voor vandaag, donderdag 4 mei, gepland. De leerkrachten zeggen echter, dat zij geen vertrouwen meer hebben in de onderwijsbonden en dat de onderhandelingen veel te lang duren. Ook geven zij aan, dat ze geen idee hebben waarover de bonden met de regering onderhandelen. En stellen daarom, dat zij een bond zullen oprichten als dat moet. Vandaag hopen zij met een grotere groep de straat op te gaan.

error: Kopiëren mag niet!