Enkele ouders geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hun kinderen teleurgesteld zijn nu ze weer niet naar school konden gaan. “Mijn dochter was zo enthousiast om naar school te gaan en toen ik het bericht kreeg van de school, dat er dinsdag 2 mei toch geen school was, stelde zij zoveel vragen”, zegt een ouder.
“Zij vroeg waarom zij zo lang thuis moet blijven, of zij niet mag genieten van de school of dat de leerkrachten er niet van houden om leerkrachten te zijn. Ik stond heel verbaasd te kijken, maar dat komt omdat zij nu heel teleurgesteld is. Vaak genoeg als ouders hun kinderen zeggen dat er geen school is, zijn zij blij om thuis te blijven. maar na zo lang thuis te zitten dan wordt dat verlangen wel groot”, aldus de ouder. “Na het uitleggen waarom er geen school is, probeert zij het wel te verwerken, maar het geeft wel elke keer aan dat zij het erg vindt dat er geen school is.”
Een andere ouder zegt, dat haar zoon vorige week niet naar school kon en dinsdag ook niet, vanwege wateroverlast. “Ik vernam van mijn zoon’s leerkracht dat er nu flink schoon gemaakt wordt om de kinderen te kunnen ontvangen in een nette en frisse omgeving. Ik begrijp het volkomen dat niemand in zo een situatie les wil geven. Ik vernam ook dat er veel schade is aangericht aan het materiaal op school. Ik hoop dat er wel een oplossing komt en dat de kinderen in de toekomst gewoon kunnen genieten van de school.”
Petje die ook geen school heeft, geeft aan dat hij erover nadenkt om liever te gaan werken.
“Ik geniet helemaal niet van de school,keer op keer is er wat, dan staking, dan wateroverlast, dan weer wat anders. Ik zat een tijdje terug maanden thuis door het Covid-virus en nu. wanneer ik van de school wil genieten kan het ook niet. En als wij achter zijn met de stoffen, krijgen de kinderen de schuld, omdat zij niet ready zijn om zoveel leerstoffen in één keer over te nemen. Ik ben jong en weet nog niet alles, maar ik begrijp en versta wel veel”, zegt Petje. “Als school nu niet lukt, dan ga ik maar werken, op zo een manier kan ik mijn moeder eerder helpen in huis met het een en ander.”
TM