Nickerie slaat alarm en gaat ondanks vier zetels de straat op

In het district Nickerie deden geruchten al geruime tijd de ronde dat er een protestactie georganiseerd zou worden. De situatie in het land is ook voor de Nickeriaanse burgers ondragelijk. Ze komen ondanks het bezuinigen niet uit. Voor hen is het altijd een mysterie hoe ze de volgende dag door zullen brengen. 

Nickerie is een van de weinige districten waar je vroeger met een 1.000 SRD uit kwam, zegt Rosanna tegen Dagblad Suriname. Ze is ervan overtuigd dat het niet langer zo kan en geeft te kennen dat de Nickeriaanse gemeenschap zat te wachten op dit moment. Een 1.000 SRD is volgens haar nu gelijk aan 100 SRD.

Trekkers kondigen acties aan

Na alle geruchten werd het duidelijk door de trekkers, dat er protestacties komen. Het feit dat het district vertrouwen heeft gesteld in deze regering en ze in ruil daarvoor een slecht beleid krijgt,  baart de gemeenschap daar heel veel zorgen.

Van een simpele medicatie tot het economisch beleid, ze zijn kapot geslagen door het wanbeleid van de regering. De rijstsector, vissector en andere sectoren in het district draaien volgens burgers op het minimale. Het maximale dat vroeger werd gehaald kan niet worden bereikt, omdat de koopkracht vreselijk achteruit is gegaan. Men koopt nog net wat goed uitkomt en de verkopers zitten met de rest van hun producten. Verder is de concurrentie ook een probleem. In het district zit men met grote getallen in de visserijsector. Als je al bij de een heb gekocht, zal je vanzelfsprekend niet bij de ander kopen.

Het beleid moet veranderd worden

Er is volgens de initiatiefnemers lang gewacht. Verder is er te veel geduld betracht. De emmers lopen nu naar hun zeggen over en dit zorgt ervoor dat het volk bitter aan het worden is. Het is volgens de initiatiefnemers tijd dat de regering  invulling geeft aan datgene dat was toegezegd.

Het is tijd dat Nickerie ook opstaat en laat zien dat er niet met de toekomst en leefomstandigheden van de bewoners gespeeld dient te worden. Volgens hen moet nu eindelijk gedaan worden wat is toegezegd.

error: Kopiëren mag niet!