Na FOLS zijn BvL en AlS ook solidair met eendaagse actie C-47 – Chaos dreigt in onderwijs

SOEBGS roept haar leerkrachten op aanwezig te zijn op het werk – “Wij hebben geen conflict met vakbond”

De voorzitster van de onderwijsbonden Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), Reshma Mangre, heeft de leden van beide bonden opgeroepen om vandaag, dinsdag 2 mei, thuis te blijven uit solidariteit met de vakcentrale C-47. De bonden willen dat de regering leerkrachten tegemoet komt met koopkrachtversterking.

Onderwijsbonden zijn in gesprek met regering, toch in actie

Ondanks dat de bonden in gesprek zijn met een zogenoemd cluster van ministers, waarvan de bonden zelfs beweren dat het gesprek “constructief” was en er zelfs donderdag een vervolggesprek gepland staat, roepen de onderwijsbonden hun leden toch op om vandaag thuis te blijven. Het is ongehoord om in actie te gaan, terwijl je als bonden nog in gesprek bent met de regering over diverse heikele issues, zoals de koopkrachtversterking. Daarmee kan een overlegpositie worden verstoord.

Thuis blijven, niet de straat op

De onderwijsbonden benadrukken overigens voor de zekerheid, dat het vandaag gaat om gewoon thuis te blijven en niet om de straat op te gaan.

Ook de FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) heeft haar leden opgeroepen om thuis te blijven. 

MinOWC

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, minOWC, had maandagavond laat nog geen bericht de deur uit doen gaan, dat de scholen vandaag, dinsdag, gesloten blijven. Ondertussen is er daardoor veel onduidelijkheid onder vele leerkrachten, maar ook onder ouders van leerlingen.

SOEBGS

Die onduidelijkheid wordt onder andere gevoed voor een deel van de leerkrachten door een mededeling maandagavond van de leiding van  Stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente in Suriname, SOEBGS, die haar leerkrachten oproept om “normaal aan het werk te zijn” dinsdag. De SOEBGS stelt zich op het standpunt, dat er geen conflict is tussen haar en de vakbond. 

Het was maandagavond dan ook volstrekt onduidelijk in hoeverre leerkrachten op SOEBGS-scholen vandaag aanwezig zullen zijn op scholen om lessen te verzorgen. Ook is volstrekt onduidelijk in hoeverre ouders in deze onzekere situatie hun kinderen vandaag naar een EBGS-school sturen. 

Chaos in het onderwijs ligt op de loer en maandagavond rond tien uur was er nog steeds geen geluid te horen vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

PK

error: Kopiëren mag niet!