Leerlingen lagere school kijken uit om weer naar school te kunnen gaan

De regenbuien van de afgelopen week hebben voor veel schade en overlast gezorgd bij de woningen van mensen, maar ook bij enkele scholen. Sommige kinderen hadden daardoor een langere vakantie. Maar, de kinderen hopen vandaag, dinsdag 2 mei, weer naar school te kunnen gaan. 

Minakshie, die in de vierde klas zit, geeft tegenover een redactrice van Dagblad Suriname aan, dat zij uitkijkt naar de schooldagen. “Ik ga het komende schooljaar naar een andere school, omdat mijn moeder dagelijks meer dan zeven bussen moet pakken. Mijn nieuwe school gaat op loopafstand zijn, maar ik ga mijn vrienden wel missen. Ik ben wel benieuwd van hoe mijn nieuwe school gaat zijn. Ik hoop dat mijn moeder nu wel gaat kunnen sparen. Om dagelijks aan zoveel bussen uit geven heeft er wel voor gezorgd, dat wij minder leuke dingen met elkaar kunnen doen. Maar, voor mij maakt het niet uit, zolang ik van de school kan genieten en mijn moeder minder moet uitgeven, ben ik blij. Ik hoop dat ik de komende maanden nog even met mijn vrienden kan genieten”, aldus Minakshie. 

“De vakantie was wel leuk, maar ik baalde vaak thuis”, zegt een jongen van twaalf. “Mijn moeder werkte normaal en ik mocht ook niet alleen over straat. Thuis was ik vaak aan het gamen, maar ook aan het oefenen. Maar, ik kan niet wachten om weer naar school te gaan!”

TM

error: Kopiëren mag niet!