Boeken en kunst op Wrokoman Dey bij Gallery Eygi Du

In een nieuwe samenwerking tussen de Schrijversgroep’77 en Art Gallery Eygi Du werd op de internationale Dag van de Arbeid, 1 mei, een Workoman Dey Boekenmarkt gehouden bij gallery Eygi Du op de SMS Pier aan de Waterkant in Paramaribo. 

Naast originele Surinaamse kunst- en kunstnijverheid, die er regulier ten verkoop wordt aangeboden, hielden de leden van de schrijfassociatie Schrijversgroep’77 in de galerie ambiance een boekenmarkt voor originele Surinaamse boeken. Zowel nieuwe als oude titels konden bezoekers bekijken en kopen. In de middaguren werden er voor de kinderen van 4 tot 7 jaar voorleessessies  gehouden.

Hoewel het niet storm liep qua bezoekers aantallen, was er wel een regelmatige aanloop van belangstellenden. Boekenschrijfster Indra Hu was een van de standhouders.

De ambassadeur van de Verenigde Staten Robert J. Faucher, die geheel onverwachts een bezoek bracht, toonde interesse in het boekenaanbod van Surinaamse bodem. Op een bepaald moment las hij ook voor uit het boek ‘Het Schoolreisje’ geschreven door Hu. De auteur was zeer ingenomen met het bezoek van de ambassadeur.


RB

error: Kopiëren mag niet!