“Als ik deze zes hoopjes manja’s heb verkocht, dan kan ik een complete maaltijd op tafel zetten”

“Ik heb maar drie dingen voor de verkoop maar, ik doe toch mee, ik heb geen andere optie, dus ik probeer het, zegt een man die vruchten verkoopt tegen Dagblad Suriname. Hij stelt, dat hij vaak heel veel vruchten heeft voor de verkoop. Maar door het weer en wateroverlast heeft hij enkelen moeten weg doen en sommige vruchten waren daarvoor ook verkocht. Nu heeft hij slechts meloen, ananas en dragon fruit voor de verkoop.

“In aantal zijn ze ook niet veel, maar ik probeer het toch, anders lijd ik weer verlies. Als ik thuis ga zitten en wachten voor mijn bestelling, dus meer vruchten voor de verkoop, dan kan ik deze verliezen. De vruchten gaan niet op mij wachten en worden met de dag ouder. Dus ik ga ze proberen te verkopen. De levering van de andere vruchten geschiedt pas zondag, maar ik doe nu wat ik kan. Ik moet de dagen voor de levering eten, dus ik kijk hoeveel ik nog kan verkopen.”

Een andere man, die wachter is, heeft maar een vruchtsoort voor de verkoop. Hij zegt, dat alle kleine beetjes helpen. Hij heeft een manjaboom op het erf en is alleen.

“En ik kan niet alles opeten, dus dan probeer ik ook wat te verdienen. Ik heb liever dat ik verdien, dan dat de manja’s hangen te rotten. En die kleine beetjes kunnen ook veel betekenen, als ik deze zes hoopjes heb verkocht, kan ik een complete maaltijd op tafel zetten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!