Activiteiten in de maand Ramadan te Ahmadia Isha’at Islam Meerzorg (AIM)

De Ahmadia Isha’at Islam Meerzorg (AIM), gevestigd aan de Weg naar Peperpot 55 in het district Commewijne, heeft tijdens de maand Ramadan diverse activiteiten ontplooid om de eenheid en harmonie te bevorderen onder de leden en moskeebezoekers.

De maand Ramadan is een belangrijke, maar bovenal een gezegende maand voor de moslims geweest. Gedurende deze heilige maand werd er vanaf het begin van de dageraad tot zonsondergang gevast. Het vasten behoort tot een van de vijf zuilen van de Islam: elke moslim is verplicht om te vasten. 

De vereniging Ahmadia Isha’at Islam Meerzorg heeft deze Ramadan niet onopgemerkt voorbij laten gaan: de sfeer in de moskee was zeer feestelijk en liefdevol, waarbij het harmonieus aspect sterk naar voren kwam. Zoals gebruikelijk heeft de vereniging ook dit jaar dagelijks de gezamenlijke Iftarie (ontvasten) georganiseerd. Na de Iftarie werd het Magrib gebed verricht en vervolgens de Isha, Taraweeh en Witr gebeden en nadien werd er gezorgd voor warme maaltijden. Het Magrib, Isha, Taraweeh & Witr gebeden werden dagelijks door een roulatie van imaams (voorgangers) verricht met name: Mohamed Isaak Rosan, Shanief Lalmahomed, Mohamedizaak Sobrati, Hamied Lalmahomed, Mohamed-Ali Rosan, Adiel Lalmahomed, Al Afzal Rosan & Fariaz Sobrati.

De vrije ruimte tussen het Magrib en het Isha gebed werd effectief gebruikt:  de jeugdigen (kinderen) werden aangeleerd om het gebed middels een “kindernamaaz” zelfstandig te verrichten. Ook werden er leerrijke boodschappen overgebracht uit de Heilige Koran en Hadies (overleveringen van de Profeet Muhammed vzmh) voor jong en oud. Aan het eind van de Ramadan werden de kinderen die hebben geparticipeerd, beloond met certificaten en presentjes. 

De vereniging bedankt een ieder die op welke wijze dan ook heeft meegeholpen, meegedaan en gedoneerd om dit geheel te maken tot een groot succes! Bedankt voor alle ondersteuning, energie, liefde en toewijding gedurende de maand Ramadan.

Na de maand Ramadan, gaan de reguliere activiteiten normaal door zoals de Jummah (vrijdagse preek en gebed). Er worden ook wekelijks (elke woensdag om 6:00u ’s morgens) radioprogramma’s verzorgd door Mohamed Isaak Rosan op Rapar over de islam.

Het bestuur van de Ahmadia Isha’at Islam Meerzorg wordt gevormd door voorzitter Mohamed Isaak Rosan en de overige bestuursleden Bryan Wazirali, Moesraf Wazirali, Shanief Lalmahomed, Shifaira Sobrati, Saiboen Imambaks, Kariemkhan Chotekhan, Mohamed Aroen Ramdjan & Zenora Idoe.

error: Kopiëren mag niet!