Roadblock Regio Midden KPS te Zanderij: 28 bekeuringen uitgedeeld, 214 voertuigen gecontroleerd

Een gemengd team van Regio Midden van het Korps Politie Suriname, KPS, heeft in verband met de verhoogde surveillance op vrijdag 28 april een roadblock gehouden te Zanderij. Daarbij werden 214 voertuigen en 14 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 28 bekeuringen uitgedeeld, waarvan:

• 10 aan bestuurders die hun voertuig niet ter herkeuring hebben aangeboden.
• 2 aan bestuurders die met te donker getinte ruiten oftewel donkerder dan bij wet toegestane- / voorgeschreven ruiten het voertuig bestuurden.
• 7 aan bestuurders die het door hun op dat moment bestuurd voertuig, niet hadden verzekerd.
• 1 aan een bestuurder die zonder kentekenplaten (bevestigd) op het voertuig reed, en
• 8 aan bestuurders die met mica op de kentekenplaten reden waardoor deze moeilijk leesbaar zijn.

Er werd tijdens de roadblock onder andere gelet op verkeersovertredingen, maar ook op de naleving van andere wetsartikelen. Tijdens de controle is de politie ook gestuit op jachtgeweren. Het bleek dat de eigenaren (jagers /groot landbouwers) over de nodige geldige documenten beschikten.

Al deze overtreders zijn proces-verbaal aangezegd. De politie doet een beroep op alle bestuurders van rij- en voertuigen om vὸὸr deelname aan het verkeer, altijd eerst te controleren of het rij- of voertuig voldoet aan alle bij wet gestelde eisen en dat ook de auto bescheiden in orde zijn.

error: Kopiëren mag niet!