NPS openbare discussieavond 5 mei over bijdrage vakbeweging aan duurzame ontwikkeling Suriname

De Nationale Partij Suriname (NPS) houdt in het kader van de internationale Dag van de Arbeid een openbare discussieavond op 5 mei vanaf zeven uur in Grun Dyari aan de Johan Adolph Pengelstraat 77.

Het onderwerp van de avond is “Welke bijdrage levert de vakbeweging aan de duurzame ontwikkeling van ons land?” De inleider is drs. Clifford Marica en de overige panelleden zijn de heren Dayanand Dwarka en Mike Miskin.

De NPS heeft als oudste politieke partij niet alleen een multi-etnische en sociaal-democratische signatuur, maar heeft historisch gezien ook in het vakbondswezen van Suriname haar sporen verdiend.  

Het was haar legendarische voorzitter Johan Pengel die in 1952 de Surinaamse Werknemers Moederbond oprichtte, een vakbond die in 1969 werd omgedoopt tot het Algemeen Verbond van Vakbewegingen in Suriname (AVVS de Moederbond).

Het recht op arbeid of recht op fatsoenlijk werk is een economisch en sociaal recht dat is vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens  en het Internationaal Verdrag inzake Economische, Sociale en Culturele Rechten. Het recht op arbeid dient door de staat veilig te worden gesteld om zodoende de werking van diverse andere rechten te kunnen garanderen.  

De panelleden zullen op een deskundige manier de huidige problemen binnen het arbeidersveld aan de kaak stellen en voorstellen doen hoe de meest urgente vraagstukken terstond aan te pakken.  

De NPS nodigt daarom alle arbeiders, maar ook de totale vakbeweging in Suriname uit om op deze speciale openbare discussieavond aanwezig te zijn.  

De Nationale Partij Suriname tracht middels deze maandelijkse discussieavonden, die op elke eerste vrijdag van de maand in het partijcentrum gehouden worden, aandacht te vragen voor diverse sociaal-maatschappelijke problemen die de samenleving bezighouden.

error: Kopiëren mag niet!