Vakcentrales C-47, CLO, COL en OSAV gaan op 2 mei in ééndaagse staking

De Vakcentrales C-47, CLO, de COL en de OSAV gaan op 2 mei in verband met de Dag van de Arbeid van 1 mei met hun lidbonden in een ééndaags staking. Er zal op die dag geen arbeid verricht worden en. leden van de bij deze vakcentrales aangesloten lidbonden zullen thuis blijven. Daarmee willen vakcentrales nog eens een signaal geven aan de regering dat de situatie voor de arbeidende klasse in het land niet langer houdbaar is en dat het over een andere boeg moet gooien met het gevoerde beleid. 

Het initiatief voor de ééndaagse staking komt van de progressieve vakcentrale C-47. Ze zegt in een heel vroeg stadium aan de regering kenbaar te hebben gemaakt, dat werkers niet meer uitkomen met hun loon. De oncontroleerbare stijging van de wisselkoers, en daardoor de ontwaarding van de SRD en verhoging van brandstofprijzen maken dat uiteindelijk met de werkgevers overeengekomen koopkrachtversterking steeds weer achterhaald blijkt te zijn. 

C-47 zegt meerdere signalen te hebben gegeven aan de regering dat het roer moet worden omgegooid. Gelet op het feit, dat deze signalen niet zijn begrepen door de regering, zegt de vakcentrale zich geroepen te voelen met andere vakcentrales wederom een sein te geven aan de regering.

C-47 heeft gisteren, vrijdag, in verband met 1 mei arbeidersdag een vergadering van de Assemblee van de Arbeid gehouden. De onhoudbare situatie voor de arbeidende klasse werd daarbij belicht. Het besluit om dinsdag 2 mei geen arbeid te verrichten werd bevestigd. Ook de grootste vakcentrale, de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) onder leiding van MIchael MIskin (zie foto), belegde gisteren een ledenraadsvergadering. Besloten werd zich aan te sluiten bij de eendaagse actie van C-47.

In het KOB-gebouw werden alle landsdienaren organisaties opgeroepen gevolg te geven aan het actie parool. De Organisatie van Samenwerkende Autonome Vakbonden (OSAV) onder leiding van Maikel Sallons, en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) onder leiding van Hugo Blanker hebben zich ook aangesloten bij de actie om op dinsdag 2 mei geen arbeid te verrichten. 

SS

error: Kopiëren mag niet!