SLM “horror”gaat door

Het recent met veel tamtam ingehuurde lijnvliegtuig voor de route Paramaribo-Georgetown-Miami heeft deze week schade opgelopen. Hierdoor kon de vlucht van donderdag 27 april niet worden uitgevoerd en was het in de loop van die dag nog steeds onduidelijk wanneer dat wel zou gebeuren.

De SLM, die recent nog haar voormalige directie heeft zien vluchten uit het land vanwege het feit dat die zich niet veilig voelde, heeft ook mogelijke schandalen die in onderzoek zijn bij het Openbaar Ministerie.

Bovendien heeft de SLM kunstmatig bestaansrecht gekregen door een financiële injectie van de overheid uit de verkoop van goud van Grassalco. Daarnaast heeft de SLM miljoenen schulden die ze moeten betalen en heeft ze dus ook enkele rechtsprocessen lopen.

Het wekt voor de zoveelste keer bevreemding, dat de SLM geen contingency schema (b-plan) heeft bij het uitvallen van een lijnvliegtuig, terwijl men toch dondersgoed weet dat men er maar één heeft. Er kan overmacht optreden, maar een luchtvaartmaatschappij moet altijd noodscenario’s klaar hebben liggen.

De SLM is daardoor een onbetrouwbaar product geworden, waardoor zelfs de president niet met haar vliegt en kiest voor de KLM.

De SLM zou een volledige terugbetaling van het ticket moeten aanbieden, evenals een eventuele vergoeding aan passagiers voor  de geannuleerde vlucht van donderdag. Passagiers op die vlucht gaan niet alleen op vakantie, maar hebben ook mogelijk zakelijke- en werkafsprken.

Als de luchtvaartmaatschappij geen terugbetalingsregeling heeft, dan zou ze moeten onderhandelen met de betalende passagiers om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is.

Als de luchtvaartmaatschappij een oplossing aanbiedt die niet acceptabel is voor de passagiers, dan moet in deze de minister van Transport. Communicatie en Toerisme optreden als verantwoordelijke binnen de regering.

De SLM is een 100% staatsbedrijf. De passagiers kunnen niet aan hun lot worden overgelaten. De SLM is wel in staat vanuit Amsterdam te voldoen aan de EU-regels , waarbij verplicht passagiers vergoed worden. Alleen vanuit ons land worden wij als een paria behandeld. Waar ligt het aan?

Jason M.,

gedupeerde passagier

error: Kopiëren mag niet!