Nderlandse ambassadeur Van der Zwan op Koningsdag: “Wij werken graag met Suriname”

De Nederlandse Koning Willem-Alexander was gisteren jarig. Deze dag is de Nationale Feestdag van Nederland en wordt gevierd als Koningsdag. In Paramaribo hield de Nederlandse ambassade een receptie bij de residentie van ambassadeur Henk van der Zwan.

In zijn toespraak wierp de ambassadeur een blik op de versteviging van de relatie tussen de twee landen. Volgens de diplomaat werkt Nederland graag met Suriname. Hij gaf ook te kennen dat de verschillende projecten tussen de twee landen worden vervolgd en geïntensiveerd.

President Chandrikpersad Santokhi sprak de aanwezigen ook toe. Hij sprak namens de regering en het volk van de Republiek Suriname felicitaties uit naar Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander een wenste hem een fijne verjaardag toe.

“Op deze gedenkwaardige dag zet ik wederom de hernieuwde relatie tussen onze beide landen in de schijnwerpers. Meer nog, vanwege het feit dat die hernieuwde relatie doorslaggevend is geweest voor de huidige vorm van samenwerking, gebaseerd op gelijkwaardigheid, wederzijds respect en in het belang van onze volkeren”, aldus de president. 

error: Kopiëren mag niet!