Nationale Jeugdraad, een nieuwe benaming voor jeugd Parlement

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken heeft bekendgemaakt dat er jeugdvertegenwoordigers gekozen zullen worden voor de nieuwe Nationale Jeugdraad, dat het Nationaal Jeugdparlement gaat vervangen . Er is dit keer wel gekozen voor een andere manier van verkiezingen waar jeugdigen aan gewend waren. Onder de jongeren is dit dus een nieuwe wind die is gaan waaien voor hen.

Nationale Jeugdraad gaat de stem van de jeugdigen moeten vertolken binnen het overheidssysteem. Jongeren werden in de gelegenheid gesteld om zich kandidaat te stellen, na dat ze aan een aantal voorwaarden hadden voldaan. Zo is de leeftijd om zichzelf kandidaat te stellen tussen de 16 en 22 jaar.

Over de oude benaming jeugdparlementariërs hadden heel wat mensen toch wat vragen en ze vonden dat de benaming aangepast moest worden. Anderen vonden dat het een vertekend beeld vormde, omdat in Suriname parlementariërs de volksvertegenwoordigers zijn, dit is immers ook precies wat er beoogd werd met het woordje jeugdparlemetariers, de vertegenwoordiging van het jeugdige volk.

Aangepaste methode van stemmenN

Dit keer is de verkiezing online. Het zal de eerste keer zijn dat in ons land en in de regio een landelijke verkiezing digitaal zal worden gehouden. De transformatie is bij veel ex-jeugdparlementariërs als een verrassing aangekomen. De lijfelijke strijd met propagandamateriaal dat gebruikelijk was, zullen studenten die in gesprek gingen met de redactie van Dagblad Suriname gaan missen. In gesprek met een ex-parlementarier over deze nieuwe situatie geeft hij te kennen, dat hij binnenkort hierop in zal gaan en zijn mening over de vernieuwingen zal geven.

error: Kopiëren mag niet!