Man komt met lichte straf af van bedreiging en mishandeling

W. Shao heeft dinsdag een gevangenisstraf van 5 maanden waarvan 4 voorwaardelijk opgelegd gekregen van Kantonrechter Duncan Nanhoe. Shao wordt verweten zijn echtgenote te hebben mishandeld en haar met een kapmes te hebben bedreigd.

De echtgenote heeft verklaard, dat Shao gokverslaafd is en steeds geld van haar steelt voor zijn gokverslaving. Partijen zijn gehuwd en hebben 2 kinderen. De vrouw geeft aan, dat zij niet eens meer geld overhoudt voor de zorg van haar kinderen. Ze heeft inmiddels ook een echtscheiding ingediend.

Het Openbaar Ministerie achtte de strafbare feiten bewezen en eiste een gevangenisstraf van 13 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Shao ontkende zijn vrouw bedreigd te hebben. Hij was bezig vaat te doen en is met het kapmes in de hand naar buiten gelopen, maar heeft de vrouw daarmee niet bedreigd. 

Zijn advocaat Shefani Amirkhan pleitte voor verzachting. De rechter hield hiermee rekening en met het feit, dat Shao voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie en legde een veel lichtere straf op. Met deze straf kan Shao over enkele dagen naar huis.

error: Kopiëren mag niet!