Drinkwaterprobleem Klein Henar nog steeds niet opgelost

Het drinkwaterprobleem van de bewoners van het gebied Klein Henar in het district Nickerie is nog steeds niet opgelost. Al meer dan drie jaar kampen bewoners van dit woongebied met het probleem, dat er geen water uit hun kranen stroomt. De Assembleeleden Ebu Jones (NDP), Harriet Ramdien (VHP) en Niesha Jhakry (VHP), allen uit het district Nickerie, vragen opnieuw dringende aandacht hiervoor van de regering. Dat deden ze afgelopen dinsdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee. 

De oorzaak van het drinkwaterprobleem van de bewoners heeft te maken met de leeggeraakte waterbronnen van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De SWM heeft in oktober vorig jaar waterboringen laten verrichten door een aannemer, en het waterprobleem zou in december zijn opgelost. Januari is reeds verlopen en is het nu april, en nog steeds komt er geen water uit de kranen. 

Steeds de volgende maand

Harriet Ramdien zegt, dat de regering steeds zegt dat het drinkwaterprobleem steeds binnen enkele maanden zal zijn opgelost, maar dat wanneer die periode is verlopen het probleem nog steeds niet is opgelost. Assembleeleden uit het district worden hierover flink aangesproken door de bewoners. Er moet nu een tweede waterbron worden geboord, maar dat kan vooralsnog niet plaatsvinden, omdat de aannemer elders werkverplichtingen heeft met de boorinstallatie. 

Ebu Jones zei, dat de SWM wel over een eigen boormachine beschikt, maar dat alleen de boorkop vervangen moet worden. Hij vraagt zich af waarom de overheid er niet voor zorgt, dat de SWM de boorkop kan aanschaffen en de boorwerkzaamheden in eigen beheer uitvoert. 

Natuurlijke Hulpbronnen (NH -minister ad-interim Kenneth Amoksi zei dinsdag in het parlement, dat de boorwerkzaamheden voor een nieuwe waterbron in juni zullen plaatsvinden, omdat dan de boorinstallatie van de aannemer beschikbaar zal zijn.

Het drinkwaterprobleem te Klein Henar zorgt voor heel veel ongemak voor de bewoners. De districtsautoriteiten zorgen er wel voor, dat de enkele honderden huishoudens in het woongebied dagelijks voorzien worden van water dat middels watertrucks wordt geleverd. Hoewel de waterlevering tegemoet komt aan de meest urgente waterbehoefte, vinden bewoners toch dat de situatie voor ongemakken zorgt. Koken, baden, poetsen en andere noodzakelijk huishoudelijke werkzaamheden kunnen niet normaal plaatsvinden. De bewoners zeggen er moedeloos van te worden, dat na meer dan 3 jaar er nog steeds geen zicht is op een oplossing voor hun drinkwaterprobleem.

SS

error: Kopiëren mag niet!