Bouva en OW-minister Nurmohamed krijgen het met elkaar aan de stok

NDP-Assembleelid Melvin Bouva en Openbare Werken (OW)-minister Riad Nurmohamed kregen het dinsdagmiddag tijdens de openbare vergadering van het parlement met elkaar aan de stok. Bouva eiste van de minister dat die zich verontschuldigt voor wat Bouva noemt naar de bevolking toe kwetsende uitspraken vorige week gedaan door de minister voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers. 

Vuilophaalbedrijven waren toen in actie vanwege het uitblijven van achterstallige betalingen. De OW-minister zei toen dat hij werkt aan een oplossing, doch maakte ook de opmerking, dat het niet zo erg was dat het vuil niet was opgehaald. daar de vuilzakken toch leeg  waren, want kip is duur. Bouva vindt deze opmerking een minister onwaardig en het straalt arrogantie uit. Het is ook niet de eerste keer, dat de OW-minister zich op deze niet bepaald vleiende toon uitlaat jegens de samenleving. Ongeveer twee jaar geleden deed de minister in een televisieprogramma ook een soortgelijke uitspraak. De bewindsman zei toen dat als straf voor de bevolking hij de kanalen en trenzen niet had opgehaald. 

De minister komt nu naar het parlement zonder enige vorm van excuses aan te bieden voor zijn recente kwetsende uitspraken over lege vuilzakken, sprak Bouva. 

Inderdaad zijn de vuilzakken leeg en is kip duur, maar dat komt door het beleid van de regering. 

Bouva wond zich buiten de microfoon van de vergadering behoorlijk op over het feit dat de minister tijdens de beantwoording van vragen over wateroverlast totaal niet is ingegaan op zijn opmerking over excuses. “Voorzitter, ik ben gevraagd hier te komen om vragen te beantwoorden over wateroverlast en niet om in te gaan op nonsens vragen”, liet de OW-minister zich zichtbaar geïrriteerd ontvallen. Het heeft een haartje gescheeld of de vergadering met deze reactie van de minister zou compleet ontaarden, ware het niet dat Dew Sharman, die de vergadering leidde, de minister terstond corrigeerde en hem vroeg zich anders uit te laten. De minister verontschuldigde zich en trok zijn woorden terug. 

De minister zou er inderdaad beter aan doen om in het vervolg zich te onthouden van het doen van publieke uitspraken die kwetsend kunnen overkomen bij delen van de samenleving. Hij vervult immers namens de totale bevolking een publieke en politieke functie.

error: Kopiëren mag niet!