Bezoekster Centrale Markt: “Je hebt er de stank van plas, vis en troep, helemaal geen frisse geur om je dag mee te starten”

Enkele burgers zeggen in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat het probleem van de voorzijde van de Centrale Markt in Paramaribo een onoplosbare klus gaat zijn. “Het wordt schoon gemaakt, maar blijft een onaangename geur hebben”, zegt een vrouw die dagelijks de markt voorbij gaat.

“Als het regent dan is het nog erger, je hebt een combinatie van plas, vis en troep, helemaal geen frisse geur om je dag mee te starten. Op de markt was er vroeger sprake van wateroverlast en daarbij was het ook moeilijk voor bezoekers de markt te bereiken en ook voor enkele standhouders. Maar, dat werd ten tijde van de vorige regering opgelost of laat ik zeggen, door de vorige marktmeester. Heel wat dingen werden toen aangepakt en het heeft de markt een heel mooi jasje gegeven. Maar, het probleem van de voorzijde van de markt zal een onoplosbaar probleem blijven”, benadrukt de vrouw.

“Aan de ene kant probeert niemand zich daaraan te storen, men doet gewoon mee met de verkoop, stank of niet. Er zijn andere problemen, zoals de prijzen van producten en diensten  over het algemeen, de koers en betaling van vaste lasten. Dus die moeten ook opgelost worden, er is dus heel veel werk te doen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!