Advocaat Kanhai zet op 3 juli pleidooi in zaak Van Trikt voor

De zaak van oud-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert Van Trikt stond gisteren, woensdag 26 april, weer voor pleidooi.

Op 28 maart had advocaat Irvin Kanhai al een aanvang gemaakt met het 120 pagina’s tellend pleidooi, echter kwam hij niet verder dan een derde deel hiervan. Gisteren zette hij het pleidooi voort, waarna  de tweede advocaat in deze zaak, Chandra Algoe, haar pleidooi zou moeten voeren. 

Kanhai was na drie uren pleiten nog niet klaar en zijn verder pleidooi werd uitgesteld naar 3 juli. Op die dag zal Kanhai zijn pleidooi afronden en zal Algoe haar pleidooi houden.

Op verzoek van rechter Anand Charan, die presideert over deze Hofkamer, heeft Algoe alvast haar pleidooi overgelegd aan het Hof zodat het Openbaar Ministerie alvast aan het repliek kan werken.

Tijdens de zitting van 10 januari heeft het Openbaar Ministerie  bevestiging van het vonnis in eerste aanleg gevraagd en vroeg een gevangenisstraf van 8 jaar met bevel van gevangenneming en een boete van SRD 500.000 of subsidiair zestien maanden hechtenis.  

error: Kopiëren mag niet!