Ruimtetoeristen zouden verboden moeten worden om seks te hebben, waarschuwen wetenschappers

Toeristen die zich in de ruimte wagen op deze eerste commerciële missies – zoals die gepromoot door SpaceX van Elon Musk en Blue Origin van Jeff Bezos – zouden verboden moeten worden om seks te hebben buiten de planeet Aarde.

De conclusie is van professor David Cullen, een astrobiologie-expert aan de Cranfield University in het VK.

Volgens hem zijn er “onbeantwoorde biologische en juridische vragen” met betrekking tot seks in de ruimte die “dringend moeten worden aangepakt.

In een document dat openstaat voor de openbare raadpleging en dat hij schreef samen met andere onderzoekers – waaronder de Braziliaan Rafael Elias Marques van het National Biosciences Laboratory – en dat zal worden gepresenteerd tijdens een parallelle sessie op de 2023 Space Tourism Conference op vrijdag (28) in Los Angeles , waarschuwt Cullen voor mogelijke gevolgen van een ruimtezwangerschap.

Volgens geleerden, als toeristen seks hebben en bevruchting plaatsvindt, kan het embryo zijn menselijke vorm veranderen of op onvoorspelbare manieren in gevaar worden gebracht door straling, wat zou kunnen leiden tot rechtszaken tegen het bedrijf dat de vlucht organiseerde.

error: Kopiëren mag niet!