Minister Nurmohamed: “Duurzame oplossing wateroverlast kost heel veel geld en dat is niet op de begroting”

Duurzame oplossing voor de wateroverlast in Groot-Paramaribo en omliggende gebieden kost enorm veel geld, en dat geld is er niet op de begroting. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gistermiddag, dinsdag 25 april,  in de Nationale Assemblee. Wateroverlast zal volgens de bewindsman blijven. Zware regenbuien zullen blijven komen. Wateroverlast zal zijn impact hebben op de infrastructuur. Er is volgens de minister in de afgelopen decennia sprake van achterstallig onderhoud. Met de middelen die het ministerie tot haar beschikking heeft kiest Openbare Werken ervoor om wateroverlastproblemen die zich reeds jaren voordoen, structureel en duurzaam op te lossen. 

De minister zegt niet ervoor te kiezen om wateroverlast problemen in gebieden gedeeltelijk op te lossen, maar in zijn geheel, duurzaam en structureel. Hij verwijst naar de aanpak van het afwateringsprobleem rond het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het pompgemaal te Winti Wai is onlangs ook vernieuwd.

Een van de grootste pompgemalen bij de Dambrandersgracht doet het reeds 30 jaren niet. Die moet compleet vervangen worden, maar het geld daarvoor is er niet op de begroting. “Men moet dat begrijpen”, zei minister Nurmohamed. Het probleem van wateroverlast zal volgens de OW-minister niet binnen 1 jaar, 2 jaar of zelfs 5 jaar zijn opgelost. Dit alles is volgens hem mede afhankelijk van de beschikbaarheid van financiële middelen. Een en ander heeft ook te maken met klimaatveranderingen.

SS

error: Kopiëren mag niet!