DNA-leden willen onafhankelijk technisch onderzoek Afobakadam 

De Nationale Assemblee vindt dat er een onafhankelijk technisch onderzoek moet komen naar de integriteit van de Afobakadam. Een diepgaand onderzoek is noodzakelijk, omdat als er iets mis gaat met de dam, de consequenties voor het hele land niet te overzien zullen zijn. Kamerbreed wordt de regering dringend opgeroepen om alle goudwinningsactiviteiten nabij de hulpdammen rond het stuwmeer onmiddellijk te doen stopzetten. De ordehandhaving op en rond het stuwmeer dient per direct ter hand te worden genomen.

Het parlement is duidelijk in haar oproep aan de regering: Stop alle goudwinningsactiviteiten op en rond het stuwmeer per direct!

Assembleeleden zijn niet gerust met de verklaringen van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen ad-interim Kenneth Amoksi gisteren, dinsdagmiddag 25 april, in de Nationale Assemblee over de Afobakadam. De verklaringen van de SPCS en de ad-interim minister van NH komen erop neer, dat de integriteit van de dam voor 100 procent is gegarandeerd.

Minister Amoksi legde gisteren uit, dat door de zware regen van afgelopen zondag op maandag er sprake is geweest van afkalving van een stuk talud van de onderhoudsweg aan de voet van de dam. Het water is volgens de minister niet afkomstig van de ondergrond. De situatie van afkalving van een stuk talud van de onderhoudsweg is niet zo ernstig als de foto’s die op social media rond gaan, wil doen vermoeden. Het afgekalfde taludgedeelte is ondertussen door een aannemer hersteld.

Assembleeleden van de coalitie en de oppositie zijn er niet gerust op. Ze willen een diepgaand technisch wetenschappelijk onderzoek naar wat er bij de Afobakadam gaande is.

SS

error: Kopiëren mag niet!