Diverse kuilen in wegen in Nickerie blijven probleem

In Paramaribo is er voor nu nog een situatie van onder water gelopen  buurten als gevolg van regenval. Dit probleem doet zich voor in diverse gebieden en heel wat schade is aangericht aan de inboedel van woningen. 

Nickerie staat er droog bij

In gesprek met burgers in Nickerie geven ze aan de redactie van Dagblad Suriname aan, dat ze in het district Nickerie niet zijn geraakt door wateroverlast als gevolg van hevige regenbuien. Marijke, geeft wel aan dat het die zondag, toen Paramaribo ’s avonds geteisterd werd door hevige regen- en onweersbuien, donker was in het district. 

Infrastructuur

Ten aanzien van de infrastructuur zegt ze, dat er in het district op enkele momenten regelmatig gras en dergelijke uit de trenzen wordt verwijderd. De trenzen in Nickerie worden dus opgehaald en er zijn geen noemenswaardige problemen wanneer het begint te regenen. De trenzen spelen geen rol, maar de zandwegen lijden er hevig onder. Enkele zandwegen in Nickerie zijn geëgaliseerd. Mensen in gebieden met zandwegen kunnen hun huis moeilijk bereiken of je wilt soms volgens Marijke niet eens uit je huis gaan met je vervoermiddel, omdat  je vreest dat je vast komt te zitten. 

Dit probleem doet zich vaak voor in de oostelijke en westelijke polders van het district. Daar zijn meer binnenwegen en het is dus te verwachten, dat de meeste problemen zich in deze gebieden voordoen. Nieuw-Nickerie heeft diverse gebieden en ook de binnenwegen in buurten zijn meestal niet verhard. De hoofdwegen die zijn dan wel normaal begaanbaar. Begaanbaar in de zin van “het valt te redden”, zegt Marijke expliciet, “omdat er vaak ook in de verharde wegen gaten zitten”.

Dring dresi wakti siki

Marijke zegt ook, dat de regering zich bewust moet zijn van alles dat zich afspeelt en zeker voorbereidingen moet treffen om te voorkomen dat er een situatie ontstaat die niet te beheersen of moeilijk te beheersen is. Buurtbewoners treffen veel te vaak op eigen kunnen maatregelen. “De regering moet dus ook in staat zijn om voorbereidingen te treffen om gevaarlijke situaties te voorkomen”, en zegt ze afsluitend in het Surinaams: “A regering mus dring dresi en wakti siki”.

error: Kopiëren mag niet!