Pompgemaal plaatsen om waterprobleem Pad van Wanica op te lossen

In een gesprek met Dagblad Suriname uit Nizamali Ozir zijn ongenoegen over het wateroverlastprobleem in Suriname. Hij geeft aan, dat geen van de regeringen hun huiswerk hebben gedaan. Dit probleem is volgens hem voor 80% te wijten aan de nalatigheid van de regering en voor 20% aan de nalatigheid van de mensen. 

“Vroeger hanteerde men een systeem waarbij wij onze goten zelf moesten schoonmaken. Nu is het systeem veranderd en de smalle goten worden verstopt door de mensen. Ze gooien allerlei vuil in de goot en het wordt niet schoongemaakt. Ik denk dat het volk ook moet gaan beseffen dat zij de smalle goten zelf moeten gaan onderhouden. Als zij dit niet onderhouden, moeten zij boete betalen. Hiervoor zou een wet gemaakt moeten worden. De bredere goten zouden door de overheid onderhouden moeten worden. Waarom zet de regering maar 2 keer per jaar een proclain in om de goten op te halen, dat is geld vermorsen. Zo’n proclaim werkt maar 2 uur en staat daarna de hele dag. Waarom? Om geld te maken. Dit is ook corruptie”, stelt Ozir.

Hij zegt verder, dat grote delen te Pad van Wanica ook onder water zijn komen te liggen. Hij geeft aan, dat een groot pompgemaal geplaatst moet worden om dit probleem op te lossen. Naar zijn zeggen moet dit voor de Saronbrug geplaatst worden. Hij merkt op, dat er een groot pompgemaal is te Leiding 20 en dat gebieden, zoals Santo Boma, niet onder water komen te liggen, hoewel het gebied laag ligt. “De regering hoeft dit alleen een keer te bekostigen en dan is het probleem voor altijd opgelost.” Ozir stelt ook voor dat de regering water- en wegenbouwkundigen uit Nederland naar Suriname haalt, om het afwateringssysteem in Suriname te regelen.

“Ik beng bang dat als Paramaribo-Noord een keer onder water komt te staan, het niet meer boven water zal komen. Elke dag stijgt de zeespiegel. Suriname is laag en het water wordt elke dag hoger en hoger. We hebben geen dammen hier. Er moeten dammen worden gemaakt. In plaats dat de regering miljoenen besteed aan zaken die in het land gedaan moeten worden, wordt er niets gedaan. Het volk heeft al economische problemen, huisvestingsproblemen, medische zorg problemen en nu is ook een kleine natuurramp erbij gekomen. Hoe moet het volk dan verder? Ik hoop dat minister Nurmohamed (Red. Riad Nurmohamd van Openbare Werken) een steentje gaat bijdragen om dit probleem op te lossen”, aldus Ozir. 

SK

error: Kopiëren mag niet!