“Geen weer of wind houden mij tegen”

Een paar standhouders zeggen in gesprek met Dagblad Suriname,  dat er geen weer of wind is die hen tegen zal houden om te verkopen. “Ik heb alle kleine beetjes nodig en moet dus meedoen met de verkoop”, zegt een standhoudster. “Mijn erf en balkon staan nu ook onder water, maar ik moet werken. Als ik niet werk gaat mijn gezin niet eten, mijn man is ook op het werk. Het leven gaat gewoon door”, aldus de standhoudster.

“Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt” zegt een andere standhoudster. “Water overal en enkele plekken zijn nu onder water die nog nooit last hadden van wateroverlast, heel erg. Ik zie dit als een teken dat er een verandering moet komen in het systeem, het kan op zo een manier niet verder. Maar, dan nog maakt men het erger voor ons. Jaar in jaar uit heb je hetzelfde probleem en niemand doet er wat aan dan wij, als kleine hardwerkende. Als wij er niet voor elkaar zijn, dan wordt het van kwaad tot erger. Ik hoop dat de band sterker wordt, dat ieder een familie vormt en elkaar helpt”, aldus de stamhoudster.

“De situatie wordt moeilijker gemaakt voor ons allen, wat wij kunnen doen is elkaar helpen en deze slechte periode overbruggen. Het kan misschien erger worden, maar laat die eenheid niet los.”

TM

error: Kopiëren mag niet!