POLITIEK
Het Amerikaanse publiek heeft geen zin in een rematch tussen Biden en Trump

April 24, 2023 – Het Amerikaanse publiek is zuur bij het vooruitzicht van een herkansing van de verkiezingen in 2024 tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump, volgens een opiniepeiling van NBC News.

De meeste ondervraagden zeiden, met een marge van 70% tot 26%, dat Biden geen herverkiezing zou moeten zoeken, terwijl 60% zei dat Trump uit de race zou moeten stappen, vergeleken met 35% die wil dat hij zich kandidaat stelt.

Biden wil al deze week formeel aankondigen dat hij zich kandidaat stelt voor een tweede termijn, volgens mensen die bekend zijn met de zaak. Zijn goedkeuringsclassificaties blijven onder water staan, met 41% in de NBC-peiling die zijn baan als president goedkeurde, vergeleken met 54% die het afkeurde.

Trump is ondertussen naar voren gekomen als de sterke koploper voor de GOP-nominatie. Hij is de eerste keuze van 46% van de Republikeinse primaire kiezers in de enquête, vergeleken met 31% die de voorkeur gaf aan de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, en 6% die de voorkeur gaf aan voormalig vice-president Mike Pence, zei Bloomberg.

error: Kopiëren mag niet!