Man kan brandstof naar werk niet meer betalen


Met een benzineprijs van gemiddeld SRD 41 per liter is het leven voor de meesten niet gemakkelijker geworden. Een ambtenaar klaagt steen en been over het feit dat hij zich dagenlang ziek heeft moeten melden. “Omdat ik geen geld had om te tanken. Elke dag moet ik ruim 25 kilometer afleggen met de auto en dat kan ik mij niet meer veroorloven.” De man geeft aan, dat dit van grote invloed is op zijn sociale leven. “Behalve de onderhoudskosten van de auto heb ik ook nog mijn eigen kosten van levensonderhoud, en over de prijzen in de winkels, daar zal ik het nu niet over hebben.” Toch zegt hij enkele ogenblikken daarna dat de alsmaar stijgende prijzen ook gevolgen hebben voor zijn relatie.

“Mijn vriendin moet boodschappen doen en tegelijkertijd is er geen ruimte meer voor een gezellige dag ontspannen buiten de stad. Dit heeft grote gevolgen voor onze relatie”, zegt de man. Hij verklaart dat daarmee ook zijn gezondheid achteruit gaat.

Hij laat weten sinds kort last te hebben van hoge bloeddruk. De man is op zijn Engels gezegd ‘not amused’ over de ontwikkelingen en vraagt zich af welk wonder voor koers- en prijsstabilisatie zal zorgen. “Als ik niet toevallig ergens een klusje had gevonden om te doen, dan kon ik vergeten dat ik geld in handen zou hebben om te tanken”, verduidelijkt de man.

Hij besluit met de woorden dat hij zich schaamt om zo door het leven te moeten gaan.

RB

error: Kopiëren mag niet!