“Ik bezuinig, maar het wordt steeds erger”

Volgens een vrouw, Sophie, wordt je tegenwoordig beperkt in je zelfontwikkeling. De vrouw legt uit dat je als burger je plichten probeert na te komen door wet en recht na te leven, maar dat aan de andere kant ondanks het strak budgetteren, zaken zich niet herstellen. “In plaats van dat zaken zich stabiliseren wordt het steeds slechter”, merkt de vrouw op.

Voor haar lijkt het erop, dat bezuinigen niet helpt, omdat je steeds minder kan doen. De vrouw ergert zich, omdat zij stelt dat terwijl zij bezuinigt de regering dat absoluut niet doet. “Zij levert niet in”, is haar reactie. Het gevolg volgens Sophie is dat de bevolking gebukt gaat onder “een mentale druk” en noemt deze gang van zaken onrechtvaardig. In een crisis zou iedereen gezamenlijk moeten inleveren om gezamenlijk uit de crisis te kunnen komen.

Geen geloof
Volgens een andere vrouw is er sprake van een zware crisis. Geloof in aangekondigde maatregelen hebben beide dames niet. Zij noemen het huidig gevoerde beleid chantagepolitiek, omdat de regeringsleiders ook nog eigen belangen zouden hebben waardoor zaken niet worden opgelost. “En daarom zitten er nog steeds mensen op plekken waar zij niet thuishoren”, merkt de vrouw op.

Sophie voegt nog eraan toe, dat het beleid er niet op is gericht om het volk te verheffen, “maar om zichzelf zodanig in te wortelen in de samenleving, dat je niet meer om ze heen kan. Maar, ik bouw op de natuur, want de natuur brengt alles weer terug op de wijze zoals het hoort.” Zij doelt erop dat niemand eeuwigdurend van aardse goederen zal kunnen genieten. Bovendien stelt ze, dat vele landen worden getroffen door natuurrampen.

“Denk je echt dat wij dat allemaal bespaard zullen blijven? Want we blijven maar graven en bomen kappen.” De vrouw zegt dat wij momenteel de natuur aan het tarten zijn door het verkeerd gebruik van onze hulpbronnen.

RB

error: Kopiëren mag niet!