Twee verdachten van poging beroving artiest bij Pica Bar opgepakt – Twee kompanen worden nog opgespoord

Twee leden van de Militaire Politie (MP) hebben in de vroege ochtend van zaterdag 22 april twee verdachten, die hadden geprobeerd een artiest poogden te beroven bij de Pica Bar op de hoek van de Picasso- en de Anamoestraat, aangehouden. Het tweetal werd hierna overgedragen aan de politie van het bureau Geyersvlijt.

Agenten gingen na een melding, dat er schoten waren gelost bij de Pica Bar, naar de locatie voor onderzoek en hebben geconstateerd dat het vermoedelijk ging om een poging tot beroving. Het slachtoffer was ter plaatse voor een optreden, maar besloot op een bepaald moment zijn voertuig beter te gaan parkeren. Toen hij naar buiten liep, werd hij plotseling overrompeld door vier mannen, die hem slagen toebrachten in zijn gezicht. Een van ze bewerkte hem met een bierfles. 

Omstanders gingen op het hulpgeroep van de artiest af en de twee MP’ers, die twee van de verdachten hebben aangehouden, konden erger voorkomen. Hun twee kompanen zagen kans weg te vluchten in een  voertuig. Tijdens hun vlucht werden zij door de MP tot stoppen gesommeerd, maar gaven geen gevolg hieraan. Hierop losten de MP’ers enkele schoten om ze op andere gedachten te brengen, maar het tweetal sloeg met de auto op de vlucht, die kort daarna onbeheerd en met kogelinslagen te Nyun Combé werd aangetroffen. 

Zowel het voertuig waarmee de twee aangehouden verdachten waren als de andere auto zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Het slachtoffer heeft letsels opgelopen en moest medisch worden behandeld. 

De twee aangehouden verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het tweetal door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!