“De verkoop van vruchten gaat vandaag de dag ook niet meer zo goed”

Niet alleen standhouders die groenten verkopen geven aan dat zij  gedemotiveerd raken door de huidige financieel-economische situatie, maar ook burgers die vruchten verkopen langs de straat of voor hun huis. 

Een man die een stand heeft en verschillende vruchten verkoopt, geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij niet weet of hij lang meegaat kunnen doen met de verkoop. Hij zegt, dat hij vaak genoeg heen en terug moet met de auto en daarbij ook veel benzine moet verbruiken. “Nu de prijs van benzine ook niet stabiel is en er niet vaak sprake is van een aanloop ga je niet veel kunnen bewegen”, aldus de man.

“Fruit verkopen is mijn enige bron van inkomsten, maar als het niet gaat ga je iets anders moeten doen, maar wat ga je anders kunnen doen in deze moeilijke situatie”, vraagt de man zich af. 

“Je hebt sommige  klanten die specifiek sinas kopen, maar wat de andere vruchten betreft waaronder manja, birambi, druiven en dragonfruit vragen klanten niet zo veel. Er zijn vaste klanten die dagelijks komen voor verse vruchten en dat laat mij dagelijks draaien. Aan het eind betaalt dat mijn vaste lasten niet, dus ik moet een andere oplossing zoeken.”

Een andere man die ook vruchten verkoopt, geeft aan dat hij alleen in het weekend meedoet met de verkoop en in zijn vrije tijd door de week af en toe wat zet voor de verkoop. Hij werkt namelijk en verkoopt vruchten voor zijn deur. De meeste vruchten koopt hij ook om ze weer te verkopen, maar grotendeels komt het uit zijn achtertuin. “Je hebt veel klanten die klagen over de prijs, maar aan het eind kan je ook niet veel doen. Ik weet allemaal hoe het eraan toe gaat om lekkere en verse vruchten te krijgen. Men zegt, zolang je een plant of zaadje hebt, dan laat je de natuur zijn werk doen, maar tijdens het proces heb je ook veel dingen nodig als je een goed resultaat wil.”

Hij is tuinman, maar moest zijn werk laten en is nu militair. Zijn tuinwerk doet hij nog als hij vrij is en of een klant heeft, maar zijn vruchten verkoopt hij standaard. “Je gaat van alles moeten doen om te verdienen en als kleine man zeg ik je eerlijk, dat je ondanks je moeite toch niet veel kan bereiken door deze situatie. Ik hoop echt dat er een verandering komt, want zo kan het niet verder.”

TM

error: Kopiëren mag niet!