Caricom Jeugdambassadeur Zamuel mag aanblijven

Caricom Jeugdambassadeur Matai Zamuel blijft aan in die functie. Hij zal evenwel verder begeleid worden. Jeugdzaken-minister Steven Mac Andrew gaf afgelopen woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers-vergadering aan, dat bij het treffen van maatregelen tegen jeugdigen de overweging is dat zulks in het belang van het kind moet zijn.

Wanneer er met kinderen wordt gewerkt moet volgens de minister erop gelet worden, dat er niet te zware sancties worden opgelegd, en die mogelijk juist negatieve invloed hebben op het gedrag. 

Van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft Zamuel twee dagen schorsing opgelegd gekregen. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) ziet het belang niet in voor het opleggen van een zwaardere straf. Er is volgens de minister met Zamuel gesproken en hem gewezen op de voorbeeldfunctie die hij vervult. Hij mag aanblijven als Caricom Jeugdambassadeur. Vanuit Jeugdzaken zal gewerkt worden aan de begeleiding van de twee Jeugdambassadeurs. Men is al bezig met een specialist op dit gebied om te kijken of die bereid is met AW&J in zee te gaan.

Caricom Jeugdambassadeur Zamuel, student op het J.C Miranda Lyceum, is recentelijk in opspraak geraakt, omdat hij zich tegenover een leerkracht in de klas had misdragen. Beelden daarvan, opgenomen met een mobiele telefoon, gingen viraal op social media. 

SS

error: Kopiëren mag niet!