50 jaar BEP niet ongemerkt voorbij

De politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek, BEP, herdenkt op zaterdag 29 april 2023  haar 50ste verjaardag. Dit heuglijk feit zal niet ongemerkt voorbij gaan. De partij heeft getracht een gebalanceerd feest- en lustrumprogramma  in elkaar te zetten.

Dit zal geschieden met een grote feestvergadering en bijbehorende afterparty met klinkende namen uit de Surinaamse muziek- en entertainmentwereld.

De festiviteiten zullen ruim een maand aanhouden en beginnen op zaterdag 22 april met de kickoff van huis aan huis veldbezoeken in de buurt van het partijcentrum te Ephraimszegen. Op woensdag 26 april wordt er aldaar ook een lezing en discussie avond gehouden,  waarbij de BEP-visie met betrekking tot implementatie van het begrip van decentralisatie als middel tot versnelde lokale en nationale ontwikkeling in Suriname zal worden gepresenteerd. Op vrijdag 28 april wordt een uitgebreide dankdienst gehouden; daarna is er een BEP gi Tangi Neti, waarbij stonfutu’s en overige leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt, een bijzondere waardering zullen krijgen en dankbetuigingen over en weer zullen worden gegeven en ontvangen. Op zaterdag 29 april is er een feestvergadering met daarna een afterparty met ruimte voor zowel traditionele als moderne muziek, zang en dans.

Op 1 mei, Wrokomandei, is er een fundraisingsactiviteit met bingodrive en storytelling, bekend als Mato. De vrouwenraad organiseert i.v.m. 50-jaar BEP op 13 mei een speciale moederdaghappening voor moeders, vaders en kinderen.

Eind mei wordt een gezondheidsbeurs gehouden en ook een ‘buiten de stad’ familiedag, alsmede een activiteit van de ijverige BEP-Jongeren. De feestmaand wordt afgesloten met een BEP Community Give Back project.

Het hervormingsproces van of binnen de partij wordt gestadig voortgezet. Het imago van de partij als te zijn een partij bestemd voor een bepaalde etnische groep moet tot het verleden gaan behoren.  De politieke partij BEP is zich aan het vernieuwen tot een nationale politieke partij met ruimte voor alle Surinaamse bevolkingsgroepen.

Bep Media Team

error: Kopiëren mag niet!