Ziekenhuisbonden in protestdemonstratie bij Volksgezondheid

De personeelsbonden van de verschillende ziekenhuizen zijn vanmorgen, donderdag 20 april, in protestdemonstratie naar het hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid getrokken. Men eist uitbetaling van de eerder toegezegde overbruggingstoelage aan werkers in de verschillende zorginstellingen. 

De gemoederen onder de protesterende zorgwerkers waren erg verhit. Het personeel van de verschillende ziekenhuizen heeft massaal gereageerd op de oproep van de Bond van Personeel in dienst bij ‘s Lands Hospitaal, onder leiding van voorzitter Imro Edam, voor een “spoed algemene vergadering van alle ziekenhuisbonden”. 

In de oproep staat in de agenda vermeld de niet uitbetaalde overbruggingstoelage en de slechte bejegening van het zorgpersoneel door de overheid. 

Enkele honderden personeelsleden van de verschillende ziekenhuizen verzamelden zich  voor het gebouw van het ministerie van Volksgezondheid en eisen dat Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin naar hen toekomt en duidelijkheid verschaft over het uitblijven van uitbetaling van de toelagen. Ze stonden daarbij op straat met als gevolg dat het verkeer over de Henck Arronstraat voor enkele uren compleet stil kwam te liggen. 

Na meer dan twee uren te hebben gewacht en de minister niets van heeft laten horen, begonnen de gemoederen onder de protesterenden nog meer verhit te raken. Even leek het erop, dat de situatie uit de hand zou lopen. 

Tot omstreeks 12.30  leken de aanwezige politie en overige orde handhavers de zaak redelijk onder controle te hebben. Tot op dat moment bleek uit niets, dat minister Ramadhin de protesterende werkers in de zorgsector zou toespreken of een afvaardiging van de ziekenhuisbonden zou ontvangen. 

SS

error: Kopiëren mag niet!