Rello Pansa: “In het begin was het een uitdaging, omdat wij niet veel wisten over planten”

Het is al 3 jaar, dat Rello Pansa geen groente meer koopt. “Niets is zo heerlijk dan het planten van zaden, ze koesteren en het oogsten van de heerlijke vruchten van uw eigen tuin”, schrijft hij op zijn Facebook-pagina. 

In een reactie tegenover Dagblad Suriname, geeft Pansa aan, dat hij begonnen is met planten, omdat hij ervan houdt. De voordelen hiervan zijn volgens hem geldbesparing en gezond eten. “In het begin was het een uitdaging, omdat wij niet echt veel wisten over planten. Doordat wij een aantal dingen geprobeerd hebben weten we nu wel hoe we de plantjes moeten beschermen tegen plagen, verzorgen en gezond houden.”

Om zo een tuintje aan te leggen heeft men ten eerste een ruimte nodig, plantjes en of zaden, kippenmest en wat tijd natuurlijk, zegt Pansa. “Ik ben een fulltime fotograaf, mijn vrouw is een make-up artist. Voordat wij van start gaan met ons werk in de ochtenduren, stappen we de tuin in om te oogsten en schoon te maken. De plantjes worden elke ochtend nat gemaakt.”

Op de vraag, hoe hij andere mensen in de samenleving wil stimuleren om ook zelf te planten, antwoordt hij: “Wij stimuleren anderen door het geven van plantjes en of groenten wanneer wij extra hebben. We delen ook graag onze tips.”

SK

error: Kopiëren mag niet!