“Ik ben achter met betalen van de huur, stroom en water en heb ook niets te eten”

“De benzineprijs springt de trap op en ik hoor, dat de prijzen van een gascilinder ook gaat stijgen”, zegt een vrouw die in het centrum van Paramaribo op een stoep zat met haar hand op haar hoofd. Zij zegt tegen een redactrice van Dagblad Suriname, dat zij zich geen raad meer weet en niet meer weet wat zij moet doen. Haar woninghuurder heeft de huur verhoogd en zij kan het nieuwe tarief niet volhouden. 

“Ik ben al twee maanden achter en er wordt mij geadviseerd elders te zoeken als ik de huur niet kan voldoen. Ik ben ook achter met het betalen van stroom en water en heb ook niets te eten  Ik weet het echt niet meer. Er komen echt vreselijke dingen in mijn gedachten, maar ik kan dat ook niet doen. Hoe gaan mijn twee kinderen het redden”, aldus de wanhopige vrouw.

“Mijn moeder helpt mij met drie bordjes eten, maar zij heeft het ook niet breed. Over het werk wil ik het helemaal niet hebben, daar verdien ik slechts SRD 1.800, ik weet echt niet meer van wat ik moet doen. Ik heb mijn auto gezet voor de verkoop, hopende nog iets te kunnen doen voor de maand. Ik kan dit helemaal niet meer aan.”

Een kleine ondernemer die in het centrum meedoet met de verkoop geeft aan, dat hij ook met de handen in het haar zit. 

“Het is vakantie en ik kan mijn kinderen niet eens een leuk moment aanbieden dan een bordje eten. Dat gaat nu ook moeilijk, Je hebt momenten dat de zaak druk is, maar er zijn ook momenten of dagen waarbij je geen klanten hebt. Ik doe naast mijn kleine stand ook andere dingen om te kunnen overleven, maar het wordt steeds moeilijker. Dit is geen manier van leven, het doet mij pijn, maar ik moet het volhouden.  Ik las wat omtrent de prijs van een gascilinder en dat laat mij twijfelen. Ik maak dagelijks gebruik van mijn cilinder en als de prijzen aangepast zullen worden, naar wat ik las, dan gaat het nog moeilijker worden. Ik hoop echt dat er wat gedaan kan worden, want het leven wordt voor velen nog moeilijker”, benadrukt de man.

TM

error: Kopiëren mag niet!