Poll: Internationale gemeenschap meer betrekken bij aanpak economische crisis

De internationale gemeenschap zou meer betrokken moeten worden bij het aanpakken van de economische crisis in het land. Dat kan geconcludeerd worden uit een afgelopen week gehouden poll op de website van Dagblad Suriname.

Van de 1.570 lezers en volgers van de krant die op de poll hebben gereageerd, geeft 54 procent aan (843 stemmers) aan, dat inderdaad de internationale gemeenschap betrokken moet worden bij de aanpak van de huidige economische crisis in het land. 620 mensen vinden die internationale betrokkenheid niet nodig (39%) en 107 mensen zijn van mening dat een dergelijke betrokkenheid ‘soms’ nodig is.

De economische situatie in Suriname is de afgelopen jaren sterk verslechterd. De inflatie is toegenomen, de koopkracht is gedaald en de staatsschuld is gestegen. Dit betekent dat Suriname in een zeer kwetsbare positie verkeert. 

Er zijn verschillende manieren waarop de internationale gemeenschap kan helpen bij het aanpakken van de economische crisis in Suriname. Bijvoorbeeld door middel van investeringen, technische assistentie, markttoegang en technologische ontwikkeling. 

De internationale gemeenschap kan ook helpen bij het versterken van de institutionele capaciteiten van Suriname, waaronder het verbeteren van hun juridische en bestuurlijke structuren. Door meer betrokken te zijn bij het aanpakken van de economische crisis in Suriname, kan de internationale gemeenschap helpen bij het versterken van de economie en het verminderen van de armoede.

Kortom, internationale betrokkenheid kan een positieve invloed hebben op de algehele crisis waarin Suriname verkeert. Zo’n betrokkenheid kan zeker geen kwaad en dient niet op voorhand afgewezen te worden.

PK

error: Kopiëren mag niet!