Mini gasvulstations oplossing voor veel hogere gasprijs binnenland

Het inzetten van mini gasvulstations door het gasbedrijf OGANE in de verre districten en of het binnenland zal ertoe leiden dat landelijk één prijs voor gas kan worden gehanteerd. De EBS Tarieven Commissie (ETC) heeft onlangs in een uitgebracht advies aan minister Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen. NH, hier aandacht voor gevraagd. De EBS, waar het gasbedrijf OGANE onder valt, heeft reeds in voorraad enkele mini gasvulstations. 

Bij de invoering van de nieuwe gasprijs dienen deze mini gasvulstations direct ingezet  te worden. Voor installatie van mini-gasvulstations te Moengo in Marowijne, en te Atjoni in Brokopondo zou de beschikbaarheid van grond een probleem zijn. Dat probleem kan echter door tussenkomst van de minister van NH door de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) opgelost worden. De mini plants te Moengo en Atjoni  kunnen dan binnen 30 dagen opgestart worden, zegt de EBS Tarieven Commissie.

In de Nationale Assemblee beklagen vooral leden uit het verre binnenland zich vaker over de hoge kosten van levensonderhoud in het achterland vanwege de veel hogere prijzen van producten dan in de kustvlakte.

Een gascilinder van 28 lbs waarvoor in Paramaribo en in de kustvlakte nog geen SRD 50 wordt betaald, kost in het binnenland rond de SRD 800. Het inzetten van de mini gasvulstations zal voor bewoners in het binnenland en de veraf gelegen districten daarom een grote uitkomst zijn.

SS

error: Kopiëren mag niet!