Overheid moet daadkracht tonen

De daling van de koopkracht van de bevolking van Suriname heeft ernstige gevolgen voor het dagelijks leven van de mensen. Dagblad Suriname ging hierover in gesprek met econoom Roy die aangeeft, dat de onstuimigheid die er heerst in de economie grote gevolgen heeft voor de samenleving. 

De economie heeft in de afgelopen jaren te maken gehad met verschillende uitdagingen. Dit heeft onder andere geleid tot een aanzienlijke daling van de koopkracht van de bevolking. De inflatie is gestegen, waardoor de prijzen van dagelijkse benodigdheden zijn gestegen. In combinatie met een daling van het inkomen van de bevolking is dit een zware last voor velen.

“Mensen hebben moeite om in hun basisbehoeften te voorzien, van sparen is er in deze tijd geen sprake.”

Consumenten geven minder geld uit, wat leidt tot een daling van de groei van de economie. Bedrijven hebben minder inkomsten, waardoor ze soms gedwongen zijn om banen te schrappen en de productie te verminderen.

Het is van essentieel belang geeft de econoom aan, dat de overheid maatregelen treft om de daling van de koopkracht te beperken. “De overheid heeft onlangs een koopkrachtversterking gelanceerd van SRD 1.800, maar dat zelfs is een probleem, dat men het krijgt.”

De overheid moet investeren in bedrijven om de economie te stimuleren en banen te creëren. Daarnaast “moet” het belastingstelsel herzien worden, om de lasten van burgers te verminderen. De overheid moet “nu wel echt daadkracht tonen, want anders vrees ik het ergste voor Suriname en dan gaan wij richting Venezuela”.

DA.

error: Kopiëren mag niet!