Moderne slavernij …

Er gaat al genoeg mis in ons land, naast het feit dat we in een economische crisis verkeren. Mismanagment van de regering en vriendjespolitiek kunnen als één van de factoren gezien worden waarom alles uit de hand lijkt te lopen. Daarentegen is er veel ontevredenheid onder de burgers, en een toename van armoede. 

“Het lijkt wel een luxe om in leven te blijven …”, zegt mevrouw Denathe  (31) aan de redactie van Dagblad Suriname .                                                                                                                

De afgelopen twee weken is er weer voor de zoveelste keer een aantal prijsverhogen aangekondigd. Op simpele basisgoederen moet men tegenwoordig 3 maal de prijs neertellen. Een blik bruine bonen voor SRD 70, een pak brood voor SRD 40, een frisdrank voor SRD 95, een zak rijst voor SRD 500 en noem maar op. De verhoogde benzineprijzen lijken ookwel een trend te zijn. De wisselkoers dreigt zelfs een record te breken. 

Vele burgers weten niet of zij eind van de maand wel in staat zullen zijn om voor de zoveelste keer de verhoogde prijzen te betalen.                                                                                                

Dagelijks vragen op social media ook heel veel burgers onderling om hulp in de vorm van voeding, pap, pampers, brood, tweedehands kleding enzovoorts. Burgers zijn genoodzaakt 2-3 banen te werken, en dan nog komen zij niet uit. 

Daarnaast laat het uitkeren van de aangekondigde koopkrachtversterking van de regering nog steeds op zich wachten. Vele burgers die zich hadden geregistreerd zijn teleurgesteld in het feit, dat zij zich voor de gek gehouden voelen. Burgers krijgen het gevoel dat regering een nonchalante houding heeft, omdat zij zich ook niet aan hun beloftes kunnen houden. 

“Gaan ze de koopkrachtversterking wel of niet uitkeren? Want anders ben ik voor mooi mooi gaan registreren. Lijkt alsof je zo moet bedelen..”, was de reactie van mevrouw Sharda (44). Het is heel jammer dat de samenleving in deze moeilijke situatie wordt geplaatst waarvan er geen enige sympathie of medeleven dan wel degelijke ondersteuning komt vanuit de regering. Lijkt wel moderne slavernijm terwijl de regeringstop eerder kiest voor zelfverheerlijking en zelfverrijking ten koste van anderen. 

JM

error: Kopiëren mag niet!