DNA vergadert dinsdag 18 april over koersmaatregelen

De debatten over maatregelen om de wisselkoers te beteugelen worden dinsdag 18 april. voortgezet. De Vaste Commissie Financiën en Planning en de Commissie Staatsuitgaven onder leiding van Asiskumar  Gajadien (VHP) zal morgen voorstellen van aangepaste maatregelen voorleggen aan de regering.

Minister van Financiën en Planning Stanley Raghoebarsing zou de eerder door de president aangekondigde koersbeheersende maatregelen nader uitwerken en deze aan het parlement presenteren. 

Twee weken geleden heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens de koersdebatten een pakket van maatregelen aangekondigd ter beteugeling van de koers. Het parlement was niet helemaal tevreden met de aangekondigde maatregelen. Zowel de coalitie als de oppositie zeiden, dat de maatregelen niet zouden werken. 

Afgesproken werd dat het parlement zich in commissievergadering over  de maatregelen zou buigen en eventueel met aanpassingen zou komen. De Vaste Commissie Financiën en Planning en de Commissie Staatsuitgaven hebben in de afgelopen twee weken gesprekken gevoerd met diverse stakeholders. 

De samenleving kijkt uit naar de resultaten van de debatten dinsdag in het parlement over de koers. 

De koers noteerde maandag in de loop van de dag SRD 37,87 voor de USD, en SRD 39,77 voor de Euro. Zoals in de afgelopen maanden het geval is geweest, zit de wisselkoers onder een constante opwaartse druk. De koersstijging heeft direct gevolgen voor de samenleving, die het merkt aan de dagelijks stijgende prijzen van goederen in de winkels. Men kan met hetzelfde geld steeds minder producten kopen. Het einde lijkt ook niet in zicht te zijn.

SS

error: Kopiëren mag niet!