Automobilist (61) veroorzaakt in beschonken toestand aanrijding

De politie van het bureau Calcutta heeft zaterdag 15 april het rijbewijs van de 61-jarige automobilist R.R. ingevorderd. De man veroorzaakte in beschonken toestand een zware aanrijding met een andere personenauto op de Coppenameweg ter hoogte van km 72 in het district Saramacca.

Na de melding van een aanrijding tussen een busje en een personenauto, waarbij er sprake was van zwaar lichamelijke letsels en materiële schade, gingen agenten naar de locatie voor onderzoek.
Daar aangekomen constateerde de politie, dat R.R. met zijn busje had gereden over de Coppenameweg vanuit de richting Calcutta en reed richting Boskamp. De andere autobestuurder reed in tegenovergestelde richting. 

Ter hoogte van km 72 week R.R. uit voor een stilstaand voertuig op de weg en kwam vervolgens in botsing met zijn tegenligger.
Een mede-inzittende van de personenauto heeft zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Met een ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de veroorzaker R.R. onder invloed van alcoholhoudende drank heeft deelgenomen aan het verkeer. Hij zei tegen de agenten, dat het remsysteem van zijn busje uitviel, waardoor hij de aanrijding niet meer kon voorkomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en R.R. werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau.

Toen hij nuchter was, werd hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!