Ligue 1-ronde: Marseille schuift op naar 2e, David scoort 20e doelpunt voor Lille

De aanwinst van Marseille, Vitinha, scoorde zondag zijn allereerste Ligue 1-goals in de 3-1 overwinning op Troyes, waarmee de club aan de zuidkust tweede werd achter Paris Saint-Germain.

De 23-jarige Portugees stond voor het eerst in de competitie sinds een overstap van Braga voor 32 miljoen euro in januari naar het doel, toen het roofdier uit de doelbek begon te scoren voor zijn nieuwe eigenaren.

Voor het door degradatie bedreigde Troyes was dit een 14e Ligue 1-wedstrijd zonder overwinning, aangezien ze op de tweede plaats blijven.

De overwinning van Marseille bracht hen boven Lens naar de tweede plaats en verkleinde de voorsprong van PSG tot acht punten, met nog zeven wedstrijden te spelen, een dag nadat de leiders Lens met 3-1 hadden verslagen.

In het ruige Velodrome-stadion in Marseille waren 63.800 fans aanwezig om te zien hoe de aanval van de Kroatische coach Igor Tudor terugkeerde van een 0-0-patstelling vorige week in Lorient.

Vitinha’s twee tikken en een prima doelpunt van de Turkse aanvaller Cengiz Under lieten hen een punt boven Lens op de derde plaats en drie boven Monaco, die Lorient met 3-0 versloeg.

Lille scoorde tweemaal in twee minuten laat in de tweede helft toen ze eerder op zondag terugvochten voor een 2-1 thuisoverwinning op Montpellier.

Met zijn 20e doelpunt trad de Canadees Jonathan David van Lille dit seizoen toe tot Kylian Mbappé van PSG als topscorer in de Ligue 1.

Elders versloeg Straatsburg Ajaccio met 3-1, Auxerre versloeg Nantes met 2-1 en Clermont-Ferrand versloeg ook Angers met 2-1 toen Nice met 1-0 onderuit ging in Brest.

Op zaterdag werd Kylian Mbappé de topscorer aller tijden van PSG in de Ligue 1 met 139 treffers in 169 wedstrijden, terwijl zijn teamgenoot Lionel Messi het doelpunt van de wedstrijd scoorde tegen Lens.