Het wondergoal van Brighton veroordeelt Chelsea tot de derde nederlaag op rij

Brighton & Hove Albion versloeg Chelsea voor de tweede keer dit seizoen in de Premier League en scoorde zaterdag een 2-1 overwinning op Stamford Bridge met een spectaculair doelpunt van de 19-jarige aanvaller Julio Enciso.

Enciso, een van de vele ongelooflijke ontdekkingen van Brighton, vuurde een raket af vanaf ongeveer 25 meter om de impasse in de 69e minuut te doorbreken en uiteindelijk de zesde overwinning van de club in negen wedstrijden te bezorgen.

Het resultaat laat Chelsea achter zonder overwinning in zes wedstrijden in alle competities en in de onderste helft van de Premier League-ranglijst.

Frank Lampard, die weer bij de club kwam als interim-manager, heeft alle drie de wedstrijden verloren sinds hij terugkeerde naar de dug-out.

Conor Gallagher zette Chelsea al vroeg op voorsprong met een schot dat een toevallige stuitering opleverde op Brighton-aanvoerder Lewis Dunk. Dat beetje geluk hielp Chelsea een serie van vier wedstrijden zonder doelpunt te beëindigen.

Daarna hadden de bezoekers het balbezit en een kopbal van Danny Welbeck voor rust herstelde de gelijkheid.

De Seagulls staan op de zevende plaats, één punt achter Aston Villa op de zesde plaats en vier achter op het vijfde geplaatste Tottenham Hotspur met nog twee wedstrijden te spelen.

Chelsea heeft nu drie wedstrijden op rij verloren, waaronder twee thuiswedstrijden, en staat op de negende plaats.