Haaland evenaart Salah’s EPL-record voor doelpunten in seizoen van 38 wedstrijden

Erling Haaland scoorde zaterdag tweemaal in de eerste helft van de wedstrijd van Manchester City tegen Leicester en evenaarde het record van Mohamed Salah van 32 doelpunten in een Premier League-seizoen van 38 wedstrijden.

De Noorse aanvaller scoorde zijn 46e doelpunt in alle competities vanaf de penaltystip in de 13e minuut en maakte de 2-0 voor de titelverdediger na een opener van John Stones.

De productieve spits maakte er 3-0 van toen hij de bal over Daniel Iversen heen dinkte na een knappe pass van Kevin De Bruyne.

Salah van Liverpool scoorde 32 doelpunten in het seizoen 2017-2018.

Het algemene seizoensrecord van 34 doelpunten in het Premier League-tijdperk – gevestigd in de dagen van 42 wedstrijden per ploeg – is gezamenlijk in handen van Andrew Cole en Alan Shearer.

Het doelpunt van Haaland in City’s 3-0 nederlaag van Bayern München deze week was zijn 45e voor de club in alle competities in een ongelooflijke debuutcampagne voor het team van Pep Guardiola.

Dat brak het doelpuntenrecord van alle competities door een Premier League-speler sinds de Engelse topvlucht in 1992 werd omgedoopt.