VS klaagt El Chapo-zonen aan, Chinese zakenlieden te midden van hardhandig optreden tegen het fentanyl-netwerk

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft op vrijdag (14 april) 28 leden van het machtige Sinaloa-kartel in Mexico, waaronder zonen van de beruchte drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman, aangeklaagd voor het leiden van een fentanylhandel, zei procureur-generaal Merrick Garland. De aanklachten hebben ook Chinese en Guatemalteekse burgers aangeklaagd als reactie op wat de functionarissen een van de meest ambitieuze hardhandig optreden tegen de drugsepidemie die de VS teistert, hebben genoemd.

Meer dan twee dozijn leden van het Chapitos-netwerk van het Sinaloa-kartel werden aangeklaagd, van wie er acht werden gearresteerd in Colombia, Griekenland, Guatemala en de VS die betrokken waren bij de handel in wat het hoofd van de Drug Enforcement Administration, Anne Milgram, de ‘grootste bedreiging voor de Amerikanen van vandaag’ noemde. ”

‘Ze weten dat ze Amerikanen vergiftigen en vermoorden. Het kan ze gewoon niet schelen, want ze verdienen er miljarden dollars mee,’ zei Milgram. Ze voegde eraan toe: “Hun hebzucht is schokkend en grenzeloos.” In 2021 verloor een recordaantal van bijna 107.000 Amerikanen het leven door een overdosis drugs in de VS.

error: Kopiëren mag niet!