Poll: Weinig mensen lijken nog gezond te eten

Het Surinaamse volk gaat gebukt onder de a la dol stijgende prijzen van producten en diensten. Vele burgers zien de bodem van hun portemonnee al in de eerste dagen van de maand. Het leven is ondraaglijk geworden, en het is triest om te moeten constateren dat de woorden ‘ondraaglijk’ en ‘armoede’ clichés lijken te zijn verworden, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Maar, dat is het niet, verre van dat.

De financieel-economische crisis, die al zeker twee jaren het leven van het volk beheerst, heeft ook gevolgen voor het dagelijks eten van mensen. Gezond eten is welhaast een utopie geworden, omdat gezond eten nu eenmaal geld kost, veel geld, en de doorsnee burger heeft dat geld niet meer vandaag de dag.

Uit een recente poll op de website van Dagblad Suriname, blijkt dat veel mensen niet gezond eten en ook geen snacks. 1.811 mensen hebben op de poll gereageerd. Daarvan gaven 455 personen aan niet gezond of snacks te eten (25%) en 450 personen hebben de optie ‘Soms’ aangevinkt, ook 25 procent. Maar, 906 mensen stellen wel gezond en snacks te eten, 50 procent.

Het eten van gezonde maaltijden en snacks is belangrijk voor iedereen, maar vooral voor mensen in Suriname. Met de economische crisis die het land doormaakt, is het juist belangrijker dan ooit om gezond te eten. Door gezond te eten, kunnen mensen niet alleen hun gezondheid bevorderen, maar ook hun kansen op een betere toekomst verbeteren.

Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van de voordelen van gezonde voeding, hebben veel mensen toch moeite om gezond te eten. De prijzen van gezonde voeding kunnen soms te hoog zijn, waardoor mensen genoodzaakt zijn om goedkopere, ongezonde opties te kiezen. Bovendien is het soms moeilijk om gezonde voedingsmiddelen te vinden in de plaatselijke winkels.

Het is belangrijk dat mensen de middelen krijgen om gezonde voeding te kopen. Dit kan worden bereikt door het bevorderen van landelijke landbouwprogramma’s, waardoor mensen toegang krijgen tot betaalbare, gezonde levensmiddelen. Ook kunnen er subsidies worden toegekend aan lokale boeren om de kosten van gezonde voeding te verlagen.

Het is ook belangrijk dat mensen de kans krijgen om te leren hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden. Er kunnen workshops worden georganiseerd door lokale organisaties om mensen te leren hoe ze gezonde maaltijden kunnen bereiden met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Hoewel de crisis de nodige uitdagingen met zich meebrengt, is het belangrijk om ruimte te hebben om gezond te eten. Door de juiste middelen te creëren, kunnen mensen gezonde maaltijden en snacks krijgen, wat hen helpt om gezond te blijven en een betere toekomst te creëren.

PK

error: Kopiëren mag niet!