NBA geeft Mavericks boete van $ 750.000 voor overtreden rustbeleid competitie

Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban reageert tijdens een time-out in de wedstrijd tegen de Golden State Warriors in het American Airlines Center op 22 maart 2023 in Dallas, Texas.
De Dallas Mavericks kregen een boete van $ 750.000 voor gedrag dat schadelijk was voor de NBA, waaronder het overtreden van het rustbeleid van de competitie en het tonen van een “verlangen om” hun wedstrijd tegen de Chicago Bulls op 7 april te verliezen, zo maakte de competitie vrijdag bekend.

Dallas zat de meeste van zijn starters en trok ster Luka Doncic na het eerste kwart van de wedstrijd. De nederlaag van de Mavericks elimineerde hen uit de playoff-strijd en plaatste hen in een betere positie om hun top-10 beschermde draftkeuze te behouden.

“De beslissing van de Dallas Mavericks om belangrijke spelers te verbieden volledig deel te nemen aan een eliminatiewedstrijd afgelopen vrijdag tegen Chicago, ondermijnde de integriteit van onze sport”, zegt Joe Dumars, uitvoerend vice-president van de NBA. “De acties van de Mavericks hebben onze fans en de competitie in de steek gelaten.”

Het team moest de Bulls en de slechtste San Antonio Spurs verslaan en hopen op een verlies van Oklahoma City Thunder tegen de Memphis Grizzlies op de laatste dag van het reguliere seizoen om de laatste play-in-plek binnen te sluipen.

De Mavericks bliezen een voorsprong van 11 punten in het vierde kwartaal om te verliezen van de Bulls en plaatsten zich op nummer 10 in de loterij. Zolang geen van de vier boven hen geplaatste teams in de top drie springt, behoudt het team zijn keuze. Als het uit de top 10 valt, behoort de selectie toe aan de New York Knicks.

Dallas zat halverwege het seizoen op nummer 3 van de Western Conference en verruilde voor Brooklyn Nets-ster Kyrie Irving. Irving is deze zomer een vrije agent en rapporten suggereren dat Doncic, de hoeksteen van de Mavericks-angstfranchise, in 2024 een transactie kan aanvragen.

error: Kopiëren mag niet!