Miles Bridges voor 30 wedstrijden geschorst na een onderzoek naar huiselijk geweld

Miles Bridges van de Charlotte Hornets reageert tijdens de tweede helft tegen de Atlanta Hawks in State Farm Arena op 13 april 2022 in Atlanta, Georgia.

De NBA heeft free-agent Miles Bridges 30 wedstrijden geschorst nadat hij vorig jaar was gearresteerd voor een incident met huiselijk geweld waarbij de moeder van zijn kinderen betrokken was, zo maakte de competitie vrijdag bekend.

Bridges pleitte in november voor geen betwisting van een aanklacht wegens huiselijk geweld en stemde ermee in dit te doen in ruil voor een proeftijd van drie jaar en geen gevangenisstraf. Twee andere aanklachten tegen hem werden afgewezen.

De NBA heeft na eigen onderzoek de duur van de schorsing bepaald. Het heeft de betrokken partijen en getuigen van derden geïnterviewd en de uitkomst van de strafzaak overwogen alvorens over de schorsing te beslissen. De competitie sprak ook met een groep experts op het gebied van huiselijk geweld voor advies in de zaak van Bridges.

De NBA oordeelde dat Bridges, die niet speelde in 2022/23, 20 wedstrijden van de schorsing uitzat, wat betekent dat hij 10 wedstrijden zal missen als hij bij een team tekent.

Bridges trad afgelopen zomer in dienst als free agency na een ontsnappingscampagne van 2021-22, met gemiddelde carrièrehoogtes in punten (20,2), rebounds (zeven) en assists (3,8) in 80 optredens voor de Charlotte Hornets.

The Hornets zeiden vrijdag dat ze op de hoogte zijn van het besluit van de competitie om Bridges te schorsen, maar gaven verder geen commentaar.

Het product uit Michigan State heeft zijn hele carrière in Charlotte doorgebracht nadat hij in 2018 als 12e algemeen was geselecteerd.

error: Kopiëren mag niet!