Hoe Harvey uit zijn patroon komt: Een weg naar persoonlijke ontwikkeling

De wereld verandert continu en daarmee ook de verwachtingen van jongeren. Het kan moeilijk zijn om je plek te vinden in de maatschappij, zeker als je niet het gevoel hebt dat je carrière op koers ligt. Voor de 20-jarige jongen Harvey is dit een herkenbaar probleem.

Nu hij al een tijdje werkt op middelbare schoolniveau, begint hij radeloos te worden, omdat hij niet uit het patroon lijkt te komen. Hoewel hij nog bij zijn ouders woont, ziet hij voor de komende 10 jaar geen verandering.

Gelukkig zijn er manieren om deze situatie aan te pakken. Hij kan ervoor kiezen om dit te combineren met verdere persoonlijke ontwikkeling. Door het volgen van workshops en cursussen, bijvoorbeeld over persoonlijke financiën of communicatievaardigheden, kan hij zijn kennis vergroten en waardevolle vaardigheden opdoen. Dit kan hem in staat stellen om betere banen te vinden of meer verantwoordelijkheden te krijgen op zijn huidige locatie.

Harvey zou ook verschillende banen kunnen overwegen, waaronder het werken met kinderen, het onderhouden van tuinen of het werken in administratieve functies. Door een andere richting te volgen, krijgt hij de mogelijkheid om verder te groeien in zijn carrière.

Tot slot kan de jongen ook investeren in zichzelf. Door deel te nemen aan vrijwilligerswerk of een bijbaan te vinden, kan hij zijn netwerk uitbreiden en ervaringen opdoen die anders niet mogelijk zouden zijn.

Ook zou hij een mentor kunnen zoeken die hem kan helpen om zichzelf te ontwikkelen en zijn carrière naar een hoger niveau te tillen.

Hoewel het moeilijk kan zijn om een oplossing te vinden voor de situatie van de 20-jarige Harvey, is het belangrijk om te onthouden dat er manieren zijn om zichzelf te ontwikkelen en zijn carrière naar een hoger niveau te tillen.

Door de juiste stappen te zetten en zich te concentreren op persoonlijke groei, kan hij een verschil maken in zijn toekomst en verandering brengen in zijn leven.

Harvey heeft deze zaken ook gehoord, maar hij heeft nog geen vooruitzichten, omdat het volgen van een  extra opleiding geld kost. “Als ik in mijzelf wil investeren, dat zal ik eerst de meerwaarde moeten hebben en pas daarna kan ik geld gaan verdienen met mijn geïnvesteerde studie.” 

De kosten zijn te hoog en de regering heeft zijn huidige loon met 54% ontwaard zonder dat hij daar iets aan kan doen. Zijn arbeid zweet wordt elke dag gestolen door beleidsmakers. Als ze proberen te leven met SRD 3.000, moeten ze hem uitleggen of het hun lukt.

Harvey zegt, dat hij ook niet naar zijn werkgever kan stappen, want ook zijn onderneming is door de inflatie en devaluatie in inkomsten verminderd.

Helaas is de situatie van Harvey niet ongewoon en ervaren veel jongeren dit…..

error: Kopiëren mag niet!