De voortvluchtige Indiase Mehul Choksi kan niet worden uitgeleverd, oordeelt de rechtbank van Antigua en Barbuda

Mehul Choksi, een diamantair die in India wordt gezocht in verband met een zwendel van INR 13.000 crores (Rs 130 miljard), kan niet worden uitgeleverd, zei het Hooggerechtshof van Antigua en Barbuda vrijdag.

Choksi had om hulp gevraagd, inclusief een verklaring waarin staat dat hij recht heeft op een tijdig en volledig onderzoek naar de gebeurtenissen rond zijn gedwongen deportatie uit Antigua en Barbuda op of rond 23 mei 2021.

Mehul Choksi, die in India wordt gezocht voor een fraude van Rs 13.000 crore bij de Punjab National Bank, verdween in mei 2021 uit Antigua nadat hij daar in 2018 was gevlucht om de straf in India te ontlopen voor oplichting van PNB samen met zijn neef, Nirav Modi. Hij had toen beweerd dat hij uit Antigua en Barbuda was verwijderd en gedwongen was om in een boot naar Dominica te reizen.

Volgens de uitspraak van de rechtbank kan Mehul Choksi niet van het grondgebied van Antigua en Barbuda worden verwijderd totdat het Hooggerechtshof uitspraak heeft gedaan na een hoorzitting tussen de partijen en nadat Mehul Choksi alle andere juridische opties heeft uitgeput, inclusief beroep.

error: Kopiëren mag niet!